Μονοπάτια Παρατήρηση πουλιών  Το λιμάνι της Μήθυμνας   Geocaching  Ποδήλατο  Yoga  Εκδρομή με καραβάκι  Εκδρομή με γαϊδουράκια  Κατάδυση  Αθλητικές εγκαταστάσεις Πρόσβαση      Πρώτες βοήθειες Πληροφορίες

 

Η παρατήρηση πουλιών στην περιοχή της Μήθυμνας

Η παρατήρηση πουλιών στην περιοχή της Μήθυμνας

Άνοιξη και ΦθινόπωροΓιατί τα πουλιά;

Τα πουλιά αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους δείκτες της ποιότητας του φυσικού περιβάλλοντος και δείκτες της ποιότητας ζωής στο αστικό περιβάλλον. Η εξαφάνιση και η μείωση των πληθυσμών τους συνδέεται με απειλές που υποβαθμίζουν το φυσικό περιβάλλον. Η προσπάθεια για τη διατήρηση των πουλιών είναι και αγώνας για τη διατήρηση του περιβάλλοντος συνολικότερα. Γι' αυτό, ένας καλύτερος κόσμος για τα πουλιά, σημαίνει έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας.

Στον αγώνα αυτό, η Ελλάδα είναι μια χώρα ιδιαίτερα σημαντική διεθνώς τόσο για τα επιδημητικά, όσο και για μεταναστευτικά είδη. Στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, με μια καταπληκτική ποικιλομορφία στο φυσικό περιβάλλον (ακτές, βουνά, δάση, λιβάδια, θίνες), η Ελλάδα κατέχει προνομιακή θέση για την επιβίωση εκατοντάδων ειδών.

Ως χερσόνησος, διευκολύνει το ταξίδι εκατομμυρίων πουλιών πάνω από τη Μεσόγειο, ενώ ως νότια χώρα της Ευρώπης, είναι ένα φιλόξενος τόπος για τα είδη του Βορρά που ωφελούνται από τον ήπιο χειμώνα της.

Η Λέσβος είναι ο τρίτος νομός της Ελλάδας με τους περισσότερους υγρότοπους (14) πριν την Αιτωλοακαρνανία (19) και τη Μαγνησία (20)

Η Λέσβος είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός προορισμός για την παρατήρηση πουλιών παγκοσμίως. Παρατηρητές απ' όλο τον κόσμο επιλέγουν τη Λέσβο, κατά την άνοιξη ή το φθινόπωρο για να παρατηρήσουν, να καταγράψουν και να φωτογραφίσουν πουλιά που δύσκολα θα τα συναντήσουν αλλού.

Spring 2012

  

Ορνιθοπανίδα προς παρτήρηση

Διαβάζουμε το βιβλίο LESVOS BIRDS 2010 του Steve Dudley και μαθαίνουμε για τα είδη των πτηνών που έχουν παρατηρηθεί στην περιοχή μας. Δείτε φωτογραφίες και μάθετε περισσότερα γι αυτούς του ιπτάμενους επισκέπτες μας. Ακούστε ακόμα και τον ήχο τους.


 

Περιοχές όπου μπορείτε να παρατηρήσετε

Στην περιοχή μας υπάρχουν τέσσερις περιοχές που θεωρούνται ιδανικές για την παρατήρηση της ορνιθοπάνίδας και κατακλύζονται από φανατικούς birdwatchers την άνοιξη και το φθινόπωρο κάθε έτους.Εξοπλισμός που απαιτείται

Η παρατήρηση πουλιών δεν είναι εύκολο πράγμα. Εκτός από γνώση, υπομονή και επιμονή απιτεί και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

joomla template 1.6