Μονοπάτια Παρατήρηση πουλιών  Το λιμάνι της Μήθυμνας   Geocaching  Ποδήλατο  Yoga  Εκδρομή με καραβάκι  Εκδρομή με γαϊδουράκια  Κατάδυση  Αθλητικές εγκαταστάσεις Πρόσβαση      Πρώτες βοήθειες Πληροφορίες

 

Βόλτα με γαϊδουράκια

Μόνο το καλοκαίριΉρθε η ώρα να το αποφασίσετε. Κάντε διάλειμμα μια μέρα. Αφήστε τα αυτοκίνητα και τους δρόμους και κινηθείτε στη φύση με γαϊδουράκια μέσα από παλιά μονοπάτια που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της περιοχής για να μεταφέρουν τα προϊόντα τους. Μονοπάτια που πριν αρκετό καιρό έσφιζαν από κίνηση και τώρα είναι εγκαταλειμμένα. Η ηρεμία της φύσης να διακόπτεται μόνο από τον ήχο που κάνουν τα πέταλα των ζώων. Είναι υπέροχα και "έχει πλάκα".

Τα παιδιά μπορούν να έχουν το δικό τους γαϊδουράκι ή να είναι συναναβάτες στο γαϊδουράκι του συνοδού τους. Οι εξορμήσεις αυτές είναι απόλυτα ασφαλείς αλλά διατίθενται και κράνη σε όποιον ζητήσει. Πάρτε μαζί σας νερό, καπέλο, φωτογραφική μηχανή και αντηλιακό. Ίσως χρειαστεί να περπατήσετε προτιμήστε ένα ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα.

Στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται δύο οδηγοί που διαθέτουν τα ζώα τους και τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες μας. Δείτε παρακάτω τι προσφέρουν.

 

Ημερήσια εξόρμηση στο Βαφειό

Ξεκινάτε περίπου στις 9:30 - 10:00 και αφού επιλέξετε το γαϊδουράκι σας θα κινηθείτε μέσα σε ξεχασμένα μονοπάτια στους πρόποδες του όρους Λεπέτυμνος.  Θα περάσετε από μικρά ποταμάκια, θα παρατηρήσετε την πανίδα της περιοχής, Θα απολαύσετε την υπέροχή θέα και θα φτάσετε στον οικισμό του Βαφειού.

Τα γαϊδουράκια σας θα ξεκουραστούν και εσείς μπορείτε να γευματίσετε σε μια από τις φημισμένες ταβέρνες της περιοχής. Να σημειώσουμε ότι ο Βαφειός είναι ο κυριότερος γαστρονομικός προορισμός στο νησί της Λέσβου. Δοκιμάστε τις παραδοσιακές τοπικές συνταγές και τους μεζέδες.

Παίρνοντας το δρόμο του γυρισμού κατηφορίζετε προς το Μόλυβο και αφήνετε πίσω σας μια ξεχωριστή ημέρα στο βουνό με ένα ξεχωριστό μέσο μετακίνησης.


 

Απογευματινή βόλτα στην Εφταλού με BBQ

Εκκίνηση από τη φάρμα στις 18¨30 περίπου. Ακολουθούμε την ακτογραμμή βαδίζοντας σχεδόν πάνω στο κύμα και φτάνουμε στην Εφταλού. Επιλέγουμε μια μικρή παραλία και δένουμε τα γαϊδουράκια μας. Ευκαιρία για ένα υπέροχο μπάνιο καθώς ο ήλιος δύει. Ένα ποτήρι κρασί θα μας βοηθήσει να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα.

Ο οδηγός σας έχει ήδη ετοιμάσει τη ψησταριά και ψήνει ντόπια κρεατικά ενώ το ρομαντικό σας δείπνο θα συνοδέψουν σαλάτες, ψωμί, φρούτα και αναψυκτικά.

Το σκοτάδι έχει πέσει για τα καλά και η επιστροφή στο Μόλυβο αναμένεται στις 22:15.


 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με ένα από τα τουριστικά γραφεία της περιοχής μας ή μιλήστε απ' ευθείας με τους οδηγούς.

  • Κώστας: 6946 477858
  • Μιχάλης: 6984 289628  -  22530 41891  www.lesbosdonkeytreks.com e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Ρίτα Μιχαλάκη: 6944 796555 www.ipposmolyvos.com e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

     

joomla template 1.6