Μονοπάτια Παρατήρηση πουλιών  Το λιμάνι της Μήθυμνας   Geocaching  Ποδήλατο  Yoga  Εκδρομή με καραβάκι  Εκδρομή με γαϊδουράκια  Κατάδυση  Αθλητικές εγκαταστάσεις Πρόσβαση      Πρώτες βοήθειες Πληροφορίες

 

Geocaching

Όλες τις εποχέςΤι είναι το Geocaching

Η λέξη Geocaching είναι σύνθεση των λέξεων GEO (γεωγραφία) και CACHING (κρύπτη) που χρησιμοποιείται σε διάφορες δραστηριότητες για να περιγράψει κάτι κρυμμένο για να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά του.

Το Geocaching είναι ένα κυνήγι θησαυρού στον πραγματικό κόσμο. Οι συμμετέχοντες, με την βοήθεια GPS, οδηγούνται σε συγκεκριμένα σημεία και προσπαθούν να βρουν τις κρύπτες. Οι κρύπτες είναι μικροσκοπικά, μικρά ή μεγάλα κουτιά ή δοχεία, υδατοστεγή για να προστατεύουν το περιεχόμενό τους. Το περιεχόμενο αποτελείται από ένα ημερολόγιο (log book) και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Περισσότερες πληροφορίες γι' αυτόν τον υπέροχο κόσμο μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση www.geocaching.com. Εμείς, παρακάτω, παραθέτουμε τα σημεία που διαθέτουν κρύπτες στο νησί της Λέσβου. Είναι μια καλή ευκαιρία να περιηγηθείτε στο νησί ακολουθώντας τις οδηγίες και ενώνοντας τα σημεία. Σίγουρα δε θα βγείτε χαμένοι.

Όταν βρείτε μία κρύπτη γιατί την ψάχνατε.
Μπορείτε να πάρετε κάτι από τα περιεχόμενα με την προϋπόθεση ότι θα αφήσετε μέσα κάτι άλλο, ίσης ή μεγαλύτερης αξίας. Πρέπει να γράψετε στο ημερολόγιο για την επίσκεψή σας.

Όταν βρείτε μια κρύπτη κατά λάθος.
Υπέροχα! Είστε ευπρόσδεκτοι στο παιχνίδι. Οι φίλοι του Geocaching σας παρακαλούν:

  • Μη μετακινήσετε και μη προξενήσετε φθορά στην κρύπτη. Ο πραγματικός θησαυρός είναι η κρύπτη και όχι το περιεχόμενο. Είναι να μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους άλλους που θα τη βρουν.
  • Εάν θέλετε μπορείτε να πάρετε κάτι από το περιεχόμενο αλλά αφήστε κάτι δικό σας για να το βρουν οι άλλοι. Γράψτε στο ημερολόγιο την ημερομηνία, την ώρα και τις εντυπώσεις σας.
  • Αν θέλετε ενημερώστε μας ότι βρήκατε αυτή την κρύπτη. Επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.geocaching.com και γράψτε τις εντυπώσεις σας.

 

Escape @ Molivos

Αυτή η κρύπτη λειτουργεί από το 2004. Το μέγεθος του κιβωτίου είναι μικρό. Η δυσκολία πρόσβασης είναι μικρή αλλά απαιτείται προσοχή στο έδαφος λόγω μεγάλης κλίσης.

Η κρύπτη βρίσκεται στο εξωτερικό μέρος του λιμανιού της Μήθυμνας. Είναι κρυμμένη σε πέτρινο τοίχο και καλά προστατευμένη από τα κύματα του χειμώνα. Το σημείο προσφέρει υπέροχη θέα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση www.geocaching.com.


 

Halfway

Αυτή η κρύπτη λειτουργεί από το 2006. Το μέγεθος του κιβωτίου είναι μικρό. Το σημείο είναι εύκολα προσβάσιμο και το έδαφος ομαλό. Για να βρείτε την κρύπτη πρέπει να πάρετε το δρόμο για Πέτρα και σε 3.6 χιμ. θα δείτε χώρο για να στάθμευση. Πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα βρείτε στο www.geocaching.com με τη βοήθεια ενός GPS.


 

Little Rabbit Island

Αυτή η κρύπτη λειτουργεί από το 2010. Το μέγεθος του κιβωτίου είναι μικρό. Το σημείο είναι προσβάσιμο από τη θάλασσα αφού βρίσκεται επάνω στο νησί των λαγών. Για να φτάσετε μπορείτε να κολυμπήσετε από την παραλία της Ανάξου, να νοικιάσετε κανό ή βάρκα. Το έδαφος στο νησί είναι βραχώδες. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.geocaching.com.


 

The Blue Spot

Αυτή η κρύπτη λειτουργεί από το 2007. Το μέγεθος του κιβωτίου είναι μικρό. Το σημείο είναι εύκολα προσβάσιμο και το έδαφος ομαλό.  Η κρύπτη βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες Άναξος και Αμπέλια. Το μονοπάτι από τα Αμπέλια είναι πιο όμορφο ενώ από την Άναξο είναι ευκολότερο. Απόσταση περίπου 1 χλμ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.geocaching.com.


 

joomla template 1.6