Μονοπάτια Παρατήρηση πουλιών  Το λιμάνι της Μήθυμνας   Geocaching  Ποδήλατο  Yoga  Εκδρομή με καραβάκι  Εκδρομή με γαϊδουράκια  Κατάδυση  Αθλητικές εγκαταστάσεις Πρόσβαση      Πρώτες βοήθειες Πληροφορίες

 

Ιστορία μέσα στο χρόνο

Το όνομά της οφείλεται στη Μήθυμνα, κόρη του Μακαρέα και σύζυγο του Λεπετύμνου. Η Αρχαία Μήθυμνα, η θέση της οποίας εντοπίζεται στην ίδια θέση με τη σύγχρονη, ήταν πόλη αντίπαλη τηςΜυτιλήνης ως μόνη αττικίζουσα. Στον Πελοποννησιακό πόλεμο ήταν με το μέρος των Αθηναίων. Δεν πήρε μέρος στην αποστασία (428 π.Χ.) από τη συμμαχία των Αθηναίων. Ο Λακεδαιμόνιος ναύαρχος Καλλικρατίδας λεηλάτησε την πόλη το 407 π.Χ. Το 389 π.Χ. ο Αθηναίος Θρασύβουλος κατέλαβε την πόλη αφού νίκησε το Σπαρτιάτη αρμοστή Θηρίμαχο. Έγινε μέλος της Β' αθηναϊκής συμμαχίας. Το 167 π.Χ. επεκτάθηκε με την προσάρτηση της πόλης της Άντισσας.

Σήμερα σώζονται ελάχιστα τμήματα του τείχους και του λιμανιού, ερείπια του υδραγωγείου και μερικών οικοδομημάτων. Με τις ανασκαφές βρέθηκαν τάφοι, όστρακα από αγγεία κ.ά. Στη Μήθυμνα λατρευόταν ο Διόνυσος και ο Απόλλωνας, αλλά και ο Ερμής και η Άρτεμη.

Η ιστορία κάθε ελληνικής πόλης, έτσι και της Μήθυμνας,  είναι μεγάλη. Διαβάστε τα προτεινόμενα άρθρα αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες.

joomla template 1.6