Μονοπάτια Παρατήρηση πουλιών  Το λιμάνι της Μήθυμνας   Geocaching  Ποδήλατο  Yoga  Εκδρομή με καραβάκι  Εκδρομή με γαϊδουράκια  Κατάδυση  Αθλητικές εγκαταστάσεις Πρόσβαση      Πρώτες βοήθειες Πληροφορίες

 

Χάρτης της Λέσβου

Η Λέσβος βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Είναι το τρίτο σε μέγεθος ελληνικό νησί μετά την Κρήτη και την Εύβοια, με έκταση 1.636 τ.χλμ. και ακτογραμμή 370 χλμ. Το νησί έχει πληθυσμό 90.634 κατοίκους. Διοικητικά ανήκει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στο Νομό Λέσβου.

Περισσότερα:

Συκαμινιά - Αη Ηλίας - Κρύα Βρύση - Λεπέτυμνος

Πρόκειται για το μονοπάτι που ενώνει τους οικισμούς της Συκαμινιάς και του Λεπέτυμνου. Άλλοτε λιθόστρωτο και άλλοτε χωμάτινο θα μας οδηγήσει στο ξωκλήση του Αη Ηλία και στην Κρύα Βρύση.

Περισσότερα:

Λεπέτυμνος - Χάλικας - Αγία Άννα - Κρήτα

Η πηγή Κρήτα βρίσκεται μετξύ του Λεπέτυμνου και της Συκαμινιάς. Ακολουθώντας τη διαδρομή αυτή θα περάσετε μέσα από τον ερειπωμένο οικισμό του Χάλικα. Ο Οικισμός εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους του μετά το σεισμό του 1968.

Περισσότερα:

Αγία Άννα - Άγιος Κωνσταντίνος - Συκαμινιά

Είναι το τρίτο μέρος της διαδρομής Συκαμινιά - Λεπέτυμνος - Συκαμινιά.

Περισσότερα:

Πέτρα - Πηγές Λιγώνας

Μέσα στη βαθύσκιωτη από τη βλάστηση περιοχή, βρίσκεται η γοητευτική Λιγώνα μια πανέμορφη κοιλάδα - ρεματιά με παρθένο φυσικό περιβάλλον, πλούσια πανίδα (σκίουροι, χρλώνες, κοτσύφια, γεράκια), χλωρίδα (καρυδιές, αγριολούλουδα, βελανιδιές, πλατάνια,ροδοδάφνες), υφαιστειογενείς σχηματισμούς και πολλά νερά.

Περισσότερα:

joomla template 1.6