Μονοπάτια Παρατήρηση πουλιών  Το λιμάνι της Μήθυμνας   Geocaching  Ποδήλατο  Yoga  Εκδρομή με καραβάκι  Εκδρομή με γαϊδουράκια  Κατάδυση  Αθλητικές εγκαταστάσεις Πρόσβαση      Πρώτες βοήθειες Πληροφορίες

 

Έντυπα

Αρκετές φορές έχουμε εκδώσει έντυπο υλικό για να ενημερώσουμε τους επισκέπτες μας. Παρακάτω σας παραθέτουμε το υλικό αυτό. Μπορείτε να το ξεφυλλίσετε ή να το "κατεβάσετε" στον υπολογιστή σας και να το δώσετε σε φίλους σας. Μη διστάσετε να προωθήσετε αυτό το υλικό.

 

Ο Μόλυβος ή Μήθυμνα

Ο Μόλυβος ή Μήθυμνα σε μορφή .pdf ή ξεφυλλίστε το.
Ένα από τα έντυπα που εξέδωσε ο Τέως Δήμος Μήθυμνας για την πληροφόριση των επισκεπτών της Μήθυμνας.

Τα μουσεία της Λέσβου

Τα μουσεία της Λέσβου σε μορφή .pdf ή ξεφυλλίστε το.
Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εξέδωσε αυτό το έντυπο όπου αναφέρονται όλα τα μουσεία της Λέσβου που λειτουργούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Η κεραμική στο νησί της Λέσβου Η κεραμική στο νησί της Λέσβου σε μορφή .pdf ή ξεφυλλίστε το.
Το έντυπο αυτό εκδόθηκε από την Περιφέρει Βορείου Αιγαίου στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2000 - 2006.
Το Ούζο της Λέσβου Το Ούζο της Λέσβου σε μορφή .pdf ή ξεφυλλίστε το.
Το έντυπο αυτό εκδόθηκε από την Περιφέρει Βορείου Αιγαίου στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2000 - 2006.
Το μονοπάτι για την πηγή Κρίτα Το μονοπάτι για την πηγή Κρίτα σε μορφή .pdf ή ξεφυλλίστε το.
Ένα από τα μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής της Μήθυμνας. Βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Λεπέτυμνου, Αργένου και Συκαμιάς. Το έντυπο αυτό εκδόθηκε από την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του νομού Λέσβου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λέσβου
Οι νερόμυλοι της Λιγώνας Οι νερόμυλοι της Λιγώνας σε μορφή .pdf ή ξεφυλλίστε το.
Ανάμεσα στο Μόλυβο και στην Πέτρα υπάρχει η κοιλάδα της Λιγώνας όπου μέχρι τα μέσα του προηγούμενου αιώνα λειτουργούσαν μια σειρά από Υδρόμυλους. Απομεινάρια των κτισμάτων μας βοηθούν να γνωρίσουμε τον τρόπο λειτουργίας τον νερόμυλων κάνοντας περίπατο σ' ένα μονοπάτι με καλή σήμναση.
Ελαιοτριβείο Βρανά - Μουσείο στον Παππάδο Ελαιοτριβείο Βρανά - Μουσείο στον Παππάδο Γέρας σε μορφή .pdf ή ξεφυλλίστε το.
Το ελαιοτριβείο αυτό χτίστηκε τ 1887 από το Νικόλαο Βρανά, παππού του μεγάλου ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. Το 1999 πέρασε στην ιδιοκτησία της εταιρείας "Αρχιπέλαγος" και άρχισε η αναστήλωσή του. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2009 και μας παρέδωσε έναν υπέροχο μουσειακό χώρο που τιμά την ιστορία της Λέσβου και δίνει την ευκαιρία στους καλλιτέχνες να εκθέσουν τη δουλειά τους αλλά και στους επισκέπτες να γνωρίσουν την βιομηχανική ιστορία του τόπου.
Παλαιά Αγορά Μυτιλήνης "Παλαιά Αγορά Μυτιλήνης" Εμπορικός χάρτης της παλιάς πόλης της Μυτιλήνης σε μορφή .pdf ή ξεφυλλίστε το.
Ο Σύλλογος Παλιάς Αγοράς της πόλης της Μυτιλήνης μας έδωσε αυτό τον χάρτης για να μας βοηθήσει να περιηγηθούμε στην παλιά αγορά από την οδό Ερμού μέχρι το Αρχοντικό Γεργιάδη.
Το απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Το απολιθωμένο Δάσος Λέσβου σε μορφή .pdf ή ξεφυλλίστε το.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του απολιθωμένου δάσους της Λέσβου είναι μοναδικό στην Ευρώπη και ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου που ασχολείται με θέματα που αφορούν την ιστορία του πλανήτη γη.

Το αρχοντικό της Βαρελτζίδαινας

Το αρχοντικό της Βαρελτζίδαινας στην Πέτρα σε μορφή .pdf ή ξεφυλλίστε το.
Το αρχοντικό της Βαρελτζίδαινας είναι ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα αρχοντικά της Λέσβου του τέλους του 18ου αρχών 19ου αιώνα και παρουσιάζει αξιόλογη τοιχογραφική διακόσμηση. Βρίσκεται στο κέντρο της Πέτρας Λέσβου και είναι διώροφο.

Ιαματικές πηγές Εφταλούς

Ιαματικές πηγές Εφταλούς σε μορφή .pdf ή ξεφυλλίστε το.

Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων βορειανατολικά από το Μόλυβο βρίσκεται η Εφταλού, Στην Eφταλού υπάρχουν λουτρικές εγκαταστάσεις και αναβλύζει χλωρονατριούχος ραδιενεργός ιαματική πηγή.

Το κάστρο της Μήθυμνας

Το κάστρο του Μολύβου σε μορφή .pdf ή ξεφυλλίστε το.

Στην κορυφή του λόφου, που εξασφάλιζε τον έλεγχο του στενού περάσματος προς τη Μικρά Ασία και τον Αδραμυτινό κόλπο, χτίστηκε στους βυζαντινούς χρόνους το Φρούριο του Μολύβου.

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου σε μορφή .pdf ή ξεφυλλίστε το.

Το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου (ΜΒΕΛ) στην Αγία Παρασκευή Λέσβου, δημιουργήθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), το οποίο έχει και την ευθύνη για τη λειτουργία του. Στεγάζεται στο χώρο του παλαιού κοινοτικού ελαιοτριβείου, η χρήση του οποίου παραχωρήθηκε στο Ίδρυμα από το Δήμο Αγίας Παρασκευής.

   
joomla template 1.6