Μονοπάτια Παρατήρηση πουλιών  Το λιμάνι της Μήθυμνας   Geocaching  Ποδήλατο  Yoga  Εκδρομή με καραβάκι  Εκδρομή με γαϊδουράκια  Κατάδυση  Αθλητικές εγκαταστάσεις Πρόσβαση      Πρώτες βοήθειες Πληροφορίες

 

Διασκέδαση

Στο Μόλυβο κανείς δε θα πλήξει. Η μέρα είναι μεγάλη και γεμάτη με καλό φαγητό, μουσική και χορό. Εμείς εδώ στο Μόλυβο δε χάνουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε και να διασκεδάζουμε.

Γιορτές και πανηγύρια

Οι γιορτές και τα πανηγύρια της Λέσβου συναρτώνται με τον «κύκλο του χρόνου». Με τον όρο αυτό προσδιορίζονται οι εκδηλώσεις που σχετίζονται με τα κομβικά κοινωνικά και θρησκευτικά δρώμενα ενός ημερολογιακού έτους, όπως τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και τα Φώτα, οι Απόκριες, το Πάσχα, ο Κλήδονας, ο Δεκαπενταύγουστος

Στο δρόμο

Πατρίδα του κιθαρωδού Αρίωνα και πνευματική πατρίδα πολλών καλλιτεχνών σφίζει από ζωή. Περπατήστε στα στενά καλντερίμια και δε θα χάσετε. Κάθε γωνιά, στο Μόλυβο, κρύβει και μια έκπληξη. Θα συναντήσετε γωγράφους με τα καβαλέτα τους σε γωνιές που ο ήλιος φωτίζει τα θέματά τους με το υπέροχο αυτό φως του Αιγαίου. Μουσικά, θεατρικά και άλλα δρώμενα αυθόρμητα ή προγραμματισμένα κάνουν την περιήγηση ευχάριστη εμπειρία.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Κανείς δεν έχει αντίρρηση ότι ο Μόλυβος είναι ο κατάλληλος τόπος γεμάτος ενέργεια. Αρκετοί καλλιτέχνες τον επιλέγουν για να παρουσιάσουν τις δουλειές τους. Χώροι όπως το μεσαιωνικό κάστρο ή η πλατεία Λευκονοίκου είναι ιδανικοί. Μικρές αλλά γεμάτες ζεστασιά, οι πλατείες κάτω από τα πλατάνια δημιουργούν το σκηνικό και του προσθέτουν ατμόσφαιρα.

Cafe Bars

Μικροί χώροι (η φύση του οικισμού δεν επιτρέπει μεγάλες αίθουσες) όλοι ξεχωριστοί. Χαλαρή μουσική για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα, δυνατός ρυθμός για να ξεφαντώσεις μέχρι το πρωί. Αρκετά συχνά θα γίνετε μάρτυρας ανεπανάληπτων στιγμών αφού μπορεί να συναντήσετε μεγάλα ονόματα της ελληνικής ή ξένης σκηνής να παίζουν μουσική για τους φίλους τους σε κάποιο μπαράκι με συνοδεία κιθάρας ή πιάνου. Ρωτήστε, δείτε τις αφίσες που τοιχοκολλούνται και μη χάσετε την ευκαιρία.

Μουσικές σκηνές

Το λιμάνι είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος δια διασκέδαση. Αρκετά μπαράκια και cafe βρίσκονται στη γύρω περιοχή. Τα μπαράκια στο κέντρο του οικισμού αλλά και στην παραλία προσφέρουν, συχνά, ζωντανή μουσική. Οι ταβέρνες και τα εστιατόρια της περιοχής, συχνά, έχουν ορχήστρα και προσφέρουν ζωντανή μουσική στους πελάτες τους.

joomla template 1.6