Μονοπάτια Παρατήρηση πουλιών  Το λιμάνι της Μήθυμνας   Geocaching  Ποδήλατο  Yoga  Εκδρομή με καραβάκι  Εκδρομή με γαϊδουράκια  Κατάδυση  Αθλητικές εγκαταστάσεις Πρόσβαση      Πρώτες βοήθειες Πληροφορίες

 

Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Κανείς δεν έχει αντίρρηση ότι ο Μόλυβος είναι ο κατάλληλος τόπος γεμάτος ενέργεια. Αρκετοί καλλιτέχνες τον επιλέγουν για να παρουσιάσουν τις δουλειές τους. Χώροι όπως το μεσαιωνικό κάστρο ή η πλατεία Λευκονοίκου είναι ιδανικοί. Μικρές αλλά γεμάτες ζεστασιά, οι πλατείες κάτω από τα πλατάνια δημιουργούν το σκηνικό και του προσθέτουν ατμόσφαιρα.

Ένα καλοκαίρι γεμάτο πολιτισμό. Μη νομίσετε όμως ότι ο χειμώνας υπολείπεται, Η Κινηματογραφική ομάδα της Μήθυμνας φροντίζει για δρώμενα και κινηματογραφικές προβολές κάθε εβδομάδα.

Videos

Απόσπασμα από το ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που γίνεται στο κάστρο της Μήθυμνας. Χορεύει το χ<em>ορευτικό</em> τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου <em>Ανεμωτισίων</em> Λέσβου.  Η γιορτή των Χριστουγέννων. Η ομάδα Doon και χορός παρουσιάζει ένα μουσικό - θεατρικό δρώμενο.   Καθαρά Δευτέρα. Όλοι οι κάτοικοι συμμετέχουν στη γιορτή.

Φωτογραφίες

Τις απόκριες, την Καθαρά Δευτέρα γίνεται το καρναβάλι με άρματα, σκετσάκια και τραγούδια. Ακολουθεί τραπέζι με νηστίσιμα εδέσματα, κρασί και ούζο.  Μπορείς να τους συναντήσεις σε κάποια γωνιά. Η σύνθση της ομάδας ποικίλει. Όποιος περάσει σταματά και σμμετέχει.  Το καλοκαίρι στο Μόλυβο σίγουρα θα συναντήσεις το Λευτέρη Παπαδόπουλο. Στο λιμάνι να πίνει το ουζάκι του ή σε κάποιο καφενείο.    Μικρά μουσικά σύνολα επιλέγουν την πλατεία Λευκονοίκου για να δώσουν την παράστασή τους.   Θεατρικές παραστάσεις ανεβαίνουν στο κάστρο, στις πλατείες αλλά και στο προαύλιο του Δημαρχείου.  Η ετήσια γιορτή των Χριστουγέννων γίνεται στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου. Παραστάσεις και μουσικά σύνολα πλαισιώνουν το παζάρι. Εδώ η ομάδα Doon και χορός σε μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα τον έρωτα και την αγάπη.  Tο ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών γίνεται στο κάστρο της Μήθυμνας.

joomla template 1.6