Μονοπάτια Παρατήρηση πουλιών  Το λιμάνι της Μήθυμνας   Geocaching  Ποδήλατο  Yoga  Εκδρομή με καραβάκι  Εκδρομή με γαϊδουράκια  Κατάδυση  Αθλητικές εγκαταστάσεις Πρόσβαση      Πρώτες βοήθειες Πληροφορίες

 

Τα αξιοθέατα της περιοχής

Περιηγηθείτε την περιοχή της Μήθυμνας (Μόλυβος) και μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε τα παρακάτω σημεία:

 • Αρχαιολογικοί χώροι

  Οι αρχαιολογικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα από την Κ’ ΕΠΚΑ στην περιοχή της Μήθυμνας έφεραν στο φως οικιστικά λείψανα της αρχαίας πόλης που χρονολογούνται από τους πρώιμους αρχαϊκούς έως υστερορωμαϊκούς χρόνους, καθώς επίσης τμήματα της αρχαϊκής ελληνιστικής και ρωμαϊκής νεκρόπολης.

 • Εκκλησίες

  Στη Μήθυμνα υπάρχου αρκετοί Ιεροί Ναοί που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και μπορείτε να τους επισκεφτείτε. Μέσα στον οικισμό θα βρείτε τρεις μεγάλους ναούς. Τον Άγιο Παντελεήμονα, την Αγία Κυριακή και τον ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών κάτω από το κάστρο.
   
 • Το Κάστρο

  Το στολίδι του οικισμού στεφανώνει το λόφο της Μήθυμνας. Πρόσφατα τελείωσαν οι εργασίες συντήρησής του και παραδόθηκε στο κοινό.
   
 • Ιαματικά λουτρά

  Η περιοχή της Λέσβου διαθέτει αξιόλογο γεωθερμικό δυναμικό. Εξαιτίας της έντονης ηφαιστειακής δράσης που επικρατούσε στο παρελθόν δημιουργήθηκαν πολλές υδροθερμικές πηγές και εμφανίζονται σε όλη την έκταση του νησιού.

 • Μουσειακοί χώροι

  Χώροι που αξίζουν την προσοχή σας και θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πληρέστερα την κουλτούρα, και την καθημερινή ζωή των κατοίκων όπως αυτή ήταν μόλις μερικές δεκάδες χρόνια πριν. Το αρχοντικό της Σχολής Καλών Τεχνών στο Μόλυβο, το Λαογραφικό Μουσείο στη Συκαμινιάς αλλά και το αρχοντικό της Βαρελτζίδαινας στην Πέτρα.

 • Οι βρύσες της Μήθυμνας

  Χαρακτηριστικά δημόσια κτίσματα που σώζονται στο Μόλυβο από την Τουρκοκρατία είναι οι βρύσες με τις ανάγλυφες επιγραφές. Είναι διάσπαρτες μέσα στον οικισμό. Κάποτε ικανοποιούσαν ζωτικές ανάγκες των κατοίκων, σήμερα αρκετές απ’ αυτές δε λειτουργούν. Πίσω από κάθε βρύση υπάρχει ο "χασανές" (ή δεξαμενή). Οι υδραυλικοί της εποχής φρόντιζαν να γεμίζουν τις δεξαμενές αυτές έτσι ώστε να έχει νερό η βρύση.

 • Παραλίες

  Διακοπές, καλοκαίρι και χωρίς μπάνιο δε γίνεται. Οι παραλίες της περιοχής μας σας περιμένουν. Με πεντακάθαρα νερά, άλλες ήσυχες και άλλες πολυσύχναστες σας υπόσχονται αξέχαστες βουτιές. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι βραβευμένες με τη «Γαλάζια Σημαία»
   
 • Υπόλοιπη Λέσβος

   Ο Μόλυβος αποτελεί το τέλειο ορμητήριο για να γνωρίσετε καλύτερα το νησί της Λέσβου. Ενημερωθείτε για μερικά από τα σημεία της Λέσβου που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αξίζουν την επίσκεψή σας.

   

joomla template 1.6