Μονοπάτια Παρατήρηση πουλιών  Το λιμάνι της Μήθυμνας   Geocaching  Ποδήλατο  Yoga  Εκδρομή με καραβάκι  Εκδρομή με γαϊδουράκια  Κατάδυση  Αθλητικές εγκαταστάσεις Πρόσβαση      Πρώτες βοήθειες Πληροφορίες

 

Αρχαιολογική - Λαογραφική Συλλογή Νάπης

Στο χώρο του ισογείου του Δημοτικού Σχολείου Νάπης αναδεικνύεται η ιδιομορφία του λεσβιακού πολιτισμού στη διαμόρφωση του τύπου του αιολικού κιονόκρανου καθώς και η συνέχεια της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου από την αρχαιότητα εως τους νεότερους χρόνους.


Ψηφιακό Μουσείο «Γεώργιος Ιακωβίδης»

Το Ψηφιακό Μουσείο «Γεώργιος Ιακωβίδης», στα Χύδηρα της Λέσβου, γενέτειρα του ζωγράφου, είναι το πρώτο εξ ολοκλήρου Ψηφιακό Μουσείο Τέχνης στην Ελλάδα. Διαμορφωμένο σύμφωνα με ειδική μουσειολογική μελέτη βασισμένη στις νέες τεχνολογίες, αναδεικνύει πιστά τη ζωή και το έργο του καταξιωμένου Έλληνα ζωγράφου μέσα από μια ποικιλία ηλεκτρονικών συστημάτων ψηφιακής προβολής και διάδρασης.


Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης

Το μουσείο στεγάζεται σε δύο κτίρια. Στο Παλαιό κτίριο, από το 2002 πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων. Το Νέο κτίριο κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις τελευταίες μουσειολογικές αντιλήψεις. Οι εργασίες κατασκευής του ολοκληρώθηκαν το 1995.


Ελαιοτριβείο Βρανά - Παπάδος

Το Ελαιοτριβείο – Μουσείο Βρανά της πολιτιστικής Εταιρείας "Αρχιπέλαγος" είναι ένα από τα πρώτα ατμοκίνητα εργοστάσια της Λέσβου και του Αιγαίου. Κτίστηκε το 1887 από τον Νικόλαο Βρανά - τον παππού του Οδυσσέα Ελύτη - στον Παπάδο, ένα από τα σημαντικότερα χωριά της Λέσβου και οικονομικό κέντρο της Γέρας, μιας περιοχής με μακραίωνη ελαιοκομική παράδοση.


Μουσείο Βιβλιοθήκη Τεριάντ

Στο Μουσείο Teriade, στεγάζεται σε μόνιμη βάση η έκθεση με τίτλο "Τιμή στον Teriade", που οργανώθηκε το Μάιο του 1973, στο Grand Palais του Παρισιού, από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας.


Μουσείο θεόφιλου

Το Μουσείο Θεοφίλου ανεγέρθηκε το έτος 1964 σε ένα προάστειο της Μυτιλήνης, τη Βαρειά, εκεί όπου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο λαϊκός ζωγράφος, με έξοδα του Μυτιληνιού, φημισμένου καλλιτεχνικού εκδότη στο Παρίσι, Στρατή Ελευθεριάδη (TERIADE).


Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας

Το Μουσείο βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή Λέσβου και στεγάζεται στο χώρο του παλαιού κοινοτικού ελαιοτριβείου, η χρήση του οποίου παραχωρήθηκε στο Ίδρυμα από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Το έργο εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου 2000-2006 και χρηματοδοτήθηκε από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και από την Τράπεζα Πειραιώς. Η φροντίδα για τη δημιουργία και τη λειτουργία του ανήκει στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με τη συνεχή στήριξη της Τράπεζας.


Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ιδρύθηκε το 1994 με σκοπό την μελέτη, προστασία, συντήρηση και ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, που αποτελεί ένα διατηρητέο φυσικό μνημείο με παγκόσμια αναγνώριση.


joomla template 1.6