Μονοπάτια Παρατήρηση πουλιών  Το λιμάνι της Μήθυμνας   Geocaching  Ποδήλατο  Yoga  Εκδρομή με καραβάκι  Εκδρομή με γαϊδουράκια  Κατάδυση  Αθλητικές εγκαταστάσεις Πρόσβαση      Πρώτες βοήθειες Πληροφορίες

 

Το αρχοντικό Γιαννάκου

Αναμφισβήτητα είναι μεγάλη τύχη να έχεις ένα γενέθλιο τόπο φορτισμένο με τόση ιστορία και μνήμες, όπως είναι η Μήθυμνα της Λέσβου. Μια ζωντανή μαρτυρία είναι ο μοναδικός και ιδιαίτερος αρχιτεκτονικός χαρακτήρας της Μήθυμνας που, σε εναρμόνιση με τις φυσικές ομορφιές της, την καθιστούν ένα ανεκτίμητο στολίδι για τη Λέσβο και το Αιγαίο.

Μουσείο Γεωργίου Βαλέτα στην Άργενο

Στην Άργενο λειτουργεί ως Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και Βιβλιοθήκη Λεσβιακών Γραμμάτων στο σπίτι του Λέσβιου φιλόλογου και γραμματολόγου Γιώργου Bαλέτα (1907-1989).

Λαογραφικό μουσείο Συκαμνιάς

Στο ισόγειο του Δημοτικού Σχολείου της Συκαμινιάς στεγάζεται το λαογραφικό μουσείο της Συκαμνιάς. Εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα του Στράτη Μυριβήλη και πολλά άλλα αντικείμενα λαογραφικού ενδιαφέροντος. Θα δούμε μια τάξη του παλιού σχολείου όπως λειτουργούσε τότε και μια σειρά από έντυπα της εποχής. Τη συλλογή συμπληρώνουν αγροτικά εργαλεία και σκεύη καθημερινής οικιακής χρήσης.

Το αρχοντικό της Σχολής Καλών Τεχνών

Λίγο πιο πάνω από το βιβλιοπωλείο στην αγορά του Μολύβου βρίσκεται το παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών. Η σχολή στεγάζεται σ' ένα παραδοσιακό διώροφο κτίριο που χτίστηκε το 1812. Το κείμενο που θα διαβάσετε εδώ το δανειστήκαμε από την επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μήθυμνας (2007)

joomla template 1.6