Μονοπάτια Παρατήρηση πουλιών  Το λιμάνι της Μήθυμνας   Geocaching  Ποδήλατο  Yoga  Εκδρομή με καραβάκι  Εκδρομή με γαϊδουράκια  Κατάδυση  Αθλητικές εγκαταστάσεις Πρόσβαση      Πρώτες βοήθειες Πληροφορίες

 

Υλικά (5-6 μερίδες):

  • Ο κορμός ενός αρνιού χωρίς το κεφάλι ή τα πόδια
  • ο χυμός ενός λεμονιού αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 γεμάτες κουταλιές μαγειρικό λίπος
  • 2 φλυτζάνια ρύζι
  • μισό από το συκώτι του αρνιού κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
  • 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 2 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα του κομμένο σε κύβους
  • 2 κοφτές κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κουταλιές μαύρη σταφίδα
  • 2 κουταλιές κουκουνάρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • μουστάρδα.

Προετοιμασία για το αρνί:

Πλύντε το αρνί προσεχτικά και τρίψτε το με το χυμό του λεμονιού. Αλατοπιπερώστε το.
Γεμίστε το αρνί με τη γέμιση και ράψτε το χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες ή σουβλάκια.Τοποθετήστε το σ’ ένα μεγάλο ταψί, απλώστε μουστάρδα πάνω του και καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολα. Ψήστε το στους 100οC για 5-6 ώρες. Κατόπιν αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο ή τη λαδόκολα, ανεβάστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να ροδίσει.
Το αρνί μπορεί επίσης να ψηθεί σε γάστρα στους 200οC για 3 ώρες.

πηγή: MolivosWINEnDINE.com

joomla template 1.6