Μονοπάτια Παρατήρηση πουλιών  Το λιμάνι της Μήθυμνας   Geocaching  Ποδήλατο  Yoga  Εκδρομή με καραβάκι  Εκδρομή με γαϊδουράκια  Κατάδυση  Αθλητικές εγκαταστάσεις Πρόσβαση      Πρώτες βοήθειες Πληροφορίες

 

Μονοπάτια

Περιπατητικές διαδρομές για να οδηγηθούμε μέσα απ΄ αυτές σε όσα έχει κρυμμένα στα σωθικά του αυτός ο ευλογημένος τόπος.

Απέραντους ελαιώνες. Πανέμορφα δάση. Μοναδική βλάστηση. Ρυάκια, πηγές και χειμάρρους. Σπάνια άνθη και αρωματικά φυτά. Ζωικό βασίλειο για παρατήρηση, θαυμασμό και μελέτη.

Κρύβει όμως και την ιστορία του. Τα έργα και τους αγώνες των ανθρώπων του. Κάστρα, εκκλησιές και ξωκλήσια, πλακόστρωτα και καλντερίμια, ντάμια και ντουβάρια, μοναστήρια και υδραγωγεία.

Για να γνωρίσεις τη Λέσβο πρέπει να την περπατήσεις. Και είναι σίγουρο ότι τότε θα την αγαπήσεις. Ακολουθήστε τις περιπατητικές αυτές διαδρομές για να ζήσετε μοναδικές στιγμές που μας προσφέρει απλόχερα αυτό το νησί.

Αν χρειαστείτε βοήθεια, υπάρχουν οι κατάλληλοι οδηγοί που θα σας βοηθήσουν να χαρείτε τη διαδρομή και να επιστρέψετε με ασφάλεια στην αφετηρία σας. Στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις που γνωρίζουν άριστα το αντικείμενο και μπορούν να σας προσφέρουν κάθε βοήθεια.

Το Βήμα
Το Βήμα βρίσκεται κοντά στη στάση των λεωφορείων και μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6945 453607.

Walking on Lesvos
Μπορείτε να μιλήσετε με την Εύα στα τηλέφωνα 22530 72047 και 6938 648812. Πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.wandern-auf-lesvos.de.

Πέτρα -Λαφιώνας - Αγ. Αλέξανδρος

Μία διαδρομή που οδηγεί από την Πέτρα στο Λαφιώνα και από εκεί, κάνοντας το γύρο της κορυφή "Ρούδι", στον Άγιο Αλέξανδρο. 

Περισσότερα:

Πέτρα - Πηγές Λιγώνας

Μέσα στη βαθύσκιωτη από τη βλάστηση περιοχή, βρίσκεται η γοητευτική Λιγώνα μια πανέμορφη κοιλάδα - ρεματιά με παρθένο φυσικό περιβάλλον, πλούσια πανίδα (σκίουροι, χρλώνες, κοτσύφια, γεράκια), χλωρίδα (καρυδιές, αγριολούλουδα, βελανιδιές, πλατάνια,ροδοδάφνες), υφαιστειογενείς σχηματισμούς και πολλά νερά.

Περισσότερα:

Λεπέτυμνος - Χάλικας - Αγία αννα - Κρήτα

Η πηγή Κρήτα βρίσκεται μετξύ του Λεπέτυμνου και της Συκαμινιάς. Ακολουθώντας τη διαδρομή αυτή θα περάσετε μέσα από τον ερειπωμένο οικισμό του Χάλικα. Ο Οικισμός εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους του μετά το σεισμό του 1968.

Περισσότερα:

Συκαμινιά - Αη Ηλίας - Κρύα Βρύση - Λεπέτυμνος

Πρόκειται για το μονοπάτι που ενώνει τους οικισμούς της Συκαμινιάς και του Λεπέτυμνου. Άλλοτε λιθόστρωτο και άλλοτε χωμάτινο θα μας οδηγήσει στο ξωκλήση του Αη Ηλία και στην Κρύα Βρύση.

Περισσότερα:

Αγία Άννα - Άγιος Κωνσταντίνος - Συκαμινιά

Το πρώτο μέρος του μονοπατιού Συκαμινια - Λεπέτυμνος - Συκαμινιά.

Περισσότερα:

joomla template 1.6