Μονοπάτια Παρατήρηση πουλιών  Το λιμάνι της Μήθυμνας   Geocaching  Ποδήλατο  Yoga  Εκδρομή με καραβάκι  Εκδρομή με γαϊδουράκια  Κατάδυση  Αθλητικές εγκαταστάσεις Πρόσβαση      Πρώτες βοήθειες Πληροφορίες

 

Yoga

Όλες τις εποχέςΤι είναι η Yoga;

Η Γιόγκα (Yoga) είναι μια από τις αρχαιότερες επιστήμες του σώματος και του πνεύματος. Οι ρίζες της προέρχονται από την Ανατολή και ειδικότερα από την Ινδία. Είναι ένα ολιστικό σύστημα προσέγγισης της ανθρώπινης ύπαρξης και ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής. Η γιόγκα περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό από ασκήσεις και τεχνικές. Η λέξη Γιόγκα προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη yuj και σημαίνει ένωση. Η γιόγκα περιγράφεται ως η ένωση της ατομικής συνείδησης-πνεύματος (jivatma) με τη συμπαντική συνείδηση-πνεύμα (paramatma).

Σε ένα πιο πρακτικό επίπεδο, αυτή η ένωση έχει σαν αποτέλεσμα την εξισορρόπηση και την εναρμόνιση του σώματος, του μυαλού, του συναισθήματος και της ψυχής. Οι πρακτικές και οι στόχοι της Γιόγκα είναι βαθύτεροι, αναπτύσσοντας ένα σύστημα για εσωτερική εξερεύνηση και προσωπική ανάπτυξη.

Yoga στο Μόλυβο

Στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται αρκετοί δάσκαλοι Yoga. Έχουν επιλέξει το Μόλυβο σαν τον καταλληλότερο τόπο για να διδάξουν αυτή την ολιστική θεωρία της ύπαρξης του ανθρώπου. Δάσκαλοι από το εξωτερικό φέρνουν τις δικές τους ομάδες και διοργανώνουν προγράμματα μέσα στη φύση ή δίπλα στη θάλασσα.

Οι επισκέπτες της Μήθυμνας μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο χώρο της Άντζελας και του Βίκτωρ ή να επιλέξουν κάποιο πρόγραμμα που προσφέρουν οι δάσκαλοι yoga και φιλοξενούνται στα ξενοδοχεία της περιοχής.

Το BBC έψαξε και προτείνει τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να κάνεις Yoga. Προτείνει την Εφταλού, την Angela και το Victor.

Η Άντζελα και ο Βίκτορ είναι δύο από τους πλέον καταξιωμένους δασκάλους γιόγκα και αυτή τη στιγμή το θέρετρό τους εδώ στην Εφταλού της Μήθυμνας συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα σημεία για γιόγκα στον κόσμο, σύμφωνα με το BBC και το Lonely Planet.

Ίσως αυτή τη φορά να μπορέσουμε να ανοίξουμε τα μάτια και το μυαλό μας για να δεχθούμε όλα τα καλά που μπορεί να μας προσφέρει η απίστευτη ενέργεια του νησιού και των δασκάλων που μας έφεραν στο νούμερο ένα του κόσμου.

To BBC έγραψε:

Εάν ψάχνετε για το ιδανικό σημείο να χαιρετήσετε τον ήλιο, ο κόσμος είναι γεμάτος από σημεία σαν κι αυτά. Για να διευκολύνετε, λοιπόν,  την επιλογή σας αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που ζητάτε από την εξάσκηση της γιόγκα σας: πνευματικός εμπλουτισμός, αποτοξίνωση, χαλάρωση, κάθαρση ή περιπέτεια;

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία επιλογή από τα καλύτερα θέρετρα γιόγκα στον κόσμο.

Πιο γαλήνιο

Το θέρετρο των Angela Farmer και Victor van Kooten (www.angela-victor.com) βρίσκεται βαθειά μέσα στην Ελληνική ύπαιθρο, σε έναν υπέροχο ήρεμο ελαιώνα στην Εφταλού, και μόνο πέντε λεπτά μακριά από την παραλία. Ο μοναδικός ήχος που θα ακούσετε θα είναι ένα ελαφρύ και μακρινό κουδούνισμα από προβατάκια. Η ημέρα ξεκινάει με τρεις ώρες asana και το απόγευμα διαλογισμό και pranayama στην ταράτσα του επάνω ορόφου.

joomla template 1.6